شبكة ومنتديات عراقيون
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
 الحسن والحسين سيدا شباب اهل الجنه
 

مسلسل وادي الذئاب الجزء السادس حصريا


 

 نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
عيون المها
عضو جديد
عضو جديد
عيون المها


عدد المساهمات : 32
تاريخ التسجيل : 10/12/2011

نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة Empty
مُساهمةموضوع: نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة   نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة I_icon_minitimeالأحد يناير 01, 2012 9:21 am

نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة

نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة 64-288x300
نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة %D8%B7%D8%B1%D9%82-%D8%B3%D9%87%D9%84%D8%A9-%D9%84%D8%AA%D8%B2%D9%8A%D9%8A%D9%86-%D8%AD%D9%84%D9%88%D9%89-%D8%B1%D8%A7%D8%B3-%D8%A7%D9%84%D8%B3%D9%86%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D9%81%D9%8A%D8%AF%D9%8A%D9%88
كل سنة وانتم طيبين
بمناسبة رأس السنة الجديدة وبما ان كل ست بيت بتحب تقدم الحلويات من صنع ايديها لأولادها هنتكلم النهارده مع بعض عن الحلويات، وإزاي نعمل الكيكة بطرق مختلفة ولذيذة…
بس أوقات كتير الكيكة بتطلع مش مظبوطة معانا، أو بتهبط مننا، ومابنكونش عارفين إيه السبب مع إننا عملنا كل حاجة مظبوطة…

علشان كده قبل ما ندخل المطبخ، تعالوا الأوّل نعرف مع بعض إيه الأسباب اللي بتخلّي الكيكة تطلع مش مظبوطة معانا…
أوّل حاجة… إن درجة حرارة الفرن مابتكونش مظبوطة أوي؛ يعني إما إنها تكون أعلى من اللازم، وده بيخلّي الكيكة تهبط، أو إن الحرارة تكون قليّلة أوي، وده بيخلّي الكيكة تطلع مكتومة وناشفة، علشان كده لازم تلتزمي بدرجة الحرارة اللي مكتوبة على الوصفة، ولازم كمان تفتحي الفرن قبل ما تبدئي في عمل الكيكة؛ علشان يلحق يسخن قبل ما تدخليها فيه.
تاني حاجة… إنك تستخدمي كمية دقيق أقل أو أكتر من اللي مكتوبة في الوصفة اللي بتعمليها؛ لأن أهم حاجة في الكيكة إن المقادير اللي فيها تكون مظبوطة جداً، علشان تطلع معاكِ كويسة.
تالت حاجة.. إنك تفتحي الفرن كل شوية على الكيكة، لإن ده بيخلي الكيكة ماتعلاش في الفرن.
وعلشان تتجنّبي المشاكل دي، وتحصلى على كيكة مرتفعة، اتّبعي الخطوات دي:
1- افصلي البياض عن الصفار، واضربي البياض لوحده لحد مايكون زي الكريمة.
2- اضربي البيض مع السكر لمدة خمس دقائق على الأقل.
3- صبّي العجينة في الصينية على مرة واحدة.
4- بعد ما تخلّصي العجن، سيبي الخليط لمدة 10 دقائق على جنب، ولو لقيتيه غيّر شكله اضربيه تاني.
5- يُفضل إنك تدخلي قالب الكيك في الرف المتوسّط من الفرن.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عراقي
عضو نشيط
عضو نشيط



عدد المساهمات : 107
تاريخ التسجيل : 17/09/2011

نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة Empty
مُساهمةموضوع: رد: نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة   نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة I_icon_minitimeالخميس يناير 05, 2012 5:42 pm

مأراوع قلمك حين يصول ويجول

بين الكلمات تختار الحروف بكل أتقان ..

تصيغ لنا من الأبداع سطور تُبهر كل من ينظر إليها ..

دائمآانت متألق
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عيون المها
عضو جديد
عضو جديد
عيون المها


عدد المساهمات : 32
تاريخ التسجيل : 10/12/2011

نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة Empty
مُساهمةموضوع: رد: نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة   نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة I_icon_minitimeالخميس يناير 05, 2012 9:09 pm

كل الشكر لكـِ ولهذا المرور الجميل

الله يعطيكـِ العافيه يارب
خالص مودتى لكـِ

وتقبلي ودي واحترامي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
نصائح مهمة لعمل كيكة رأس السنة الجديدة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» نصائح دينية مهمة
» كيكة بكريمة القهوة
» كيكة الشيكولاته بالبسكويت
» ازياء محجبات للسنة الجديدة
» كيكة الشوكولاته على الطريقه الألمانيه

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
شبكة ومنتديات عراقيون :: الاقسام الاسريه :: قسم مطبخ عراقيون-
انتقل الى:  
جميع المشاركات تعبر عن وجهة نظر صاحبها وليس وجهة نظر الاداره